Dit willen recruiters echt horen tijdens een sollicitatiegesprek

Heb je de juiste vaardigheden om de functie uit te voeren, pas je bij het bedrijf, en is het je doel om langere tijd bij deze werkgever te blijven: elke vraag die gesteld wordt, leidt terug naar een van deze drie overkoepelende vragen. Houd deze vragen dus in gedachten wanneer je een antwoord formuleert. We geven je enkele tips om je daarbij te helpen.

1. Je vertelt over wat je leerde uit vorige werkervaringen of op school

Om je kwaliteiten in te kunnen schatten, polst de recruiter vaak naar je werkervaring en naar wat je leerde tijdens je opleiding. Zo wil hij te weten komen of jij van aanpakken weet en de functie naar een hoger niveau kan tillen. Geef dus geen droge opsomming, maar probeer concrete voorbeelden te geven van je taken, je verantwoordelijkheden, en hoe je hier vorm aan gaf.

2. Je zegt iets over je hobby’s en persoonlijke interesses

Om goed te functioneren in een bedrijf moet je persoonlijkheid ook passen bij de bedrijfscultuur. Misschien breng jij je avonden het liefst thuis door met je gezin, maar organiseert je nieuwe team geregeld teamactiviteiten na de werkuren. Dan zal je het misschien moeilijk hebben om je aan te passen. Doe jezelf zeker niet anders voor dan je bent, want jij zal je ook beter voelen bij een echte match.

3. Je vertelt wat je al weet over het bedrijf

Vraagt de interviewer wat je al weet over het bedrijf, dan wil hij eigenlijk weten hoe gemotiveerd je bent en hoe groot je loyaliteit is ten opzichte van je nieuwe werkgever. Zorg er dus voor dat je iets kan vertellen. Heb je een eigen visie op de bedrijfsstrategie, deel die dan gerust. Zo vertel je meteen ook iets over je capaciteiten.

4. Je draagt een outfit die past bij de bedrijfscultuur

Ook je houding en je kleding zijn een vorm van communicatie. Draag je een driedelig pak, dan vertel je de interviewer eigenlijk dat je een echte professional bent die kiest voor zijn carrière. Kom je terecht in een bedrijf waar een vlotte, informele sfeer heerst, dan mag je outfit ook wat minder stijfjes. Zo ziet de interviewer dat jouw persoonlijkheid past bij de bedrijfscultuur.

5. Je vraagt welke doorgroeimogelijkheden er zijn in het bedrijf

Vraag je tijdens je eerste gesprek al naar de doorgroeimogelijkheden, dan weet de recruiter meteen dat je ambitieus en ongeduldig bent. In een groot bedrijf waar doorgroeien gestimuleerd wordt, kan dat positief zijn. Solliciteer je voor een functie in een kleiner bedrijf, dan geef je met deze vraag aan dat het misschien niet lang zal duren voor je op zoek gaat naar een nieuwe baan.

6. Je legt uit hoe je een moeilijke situatie in het verleden aanpakte

Als de recruiter jou vraagt om een voorbeeld te geven van hoe jij omgaat met moeilijke situaties, dan peilt hij zowel naar je capaciteiten als naar je persoonlijkheid. Eerlijk zijn is dus de boodschap, maar probeer wel een positief voorbeeld te geven. Breng dus geen situatie ter sprake waar geen enkel positief element aan te ontdekken is, maar vertel juist een verhaal met een happy end.